T3 Kasım Sayısı

Çok yoğun bir ay geçirdik. Bilişim zirvesi ile bu yoğunluk başladı. Zirvenin Yeni Medya panelleri arasında, BTK, RTUK ve sektör öncülerinden PROTEL’in olduğu bir paneli yönettim. İki gün süren zirvenin hemen ardından, CeBIT başladı. Fuar’da teknoloji.tv’de gerçekleştirdiğim gündem programının çekimlerini yapma imkanı buldum.
Sonraki haftanın ilk iki günü, benim de danışmanlık verdiğim Informa tarafından gerçekleştirilen IPTV World Forum’un İstanbul ayağı vardı. Organizasyon bundan sonra her yıl ekim ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek. Çok başarılıydı. Türkiye’den organizasyonu destekleyen bütün firmaları kutlamak istiyorum. Informa ise dünyanın öbür ucundan Türkiye’deki firmaları bu konuya dahil etmeyi başarabilmişti. IPTV gelecek dünyanın en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olacak, bunu bilişim zirvesnden world forum’a kadar her organizasyonda görebiliyoruz. Hatta Panasonic CEO’su Shigeo Suzuki’de özel sohbetimizde bu konuda ilginç ürünlerinden bahsetti.
İlginç ürünler söz konusu olunca hep büyük markalardan bahsediyoruz gibi görünebilir. Ancak bu ay bu görüşünüzü yıkacak, tamamen Türkiye’den çıkma bir üründen bahsetmek istiyorum. iiUyku… Uykunuzu daha kaliteli kılmak için geliştirilen bu ürünün sizin de dikkatinizi çekeceğinden eminim.  Ürün hakkındaki bilgiyi Radar Haber sayfasında bulabilirsiniz.

Yeni çıkan cihazlara baktığımda hep yeni bir faydanın olduğunu görüyorum. Açıkcası son dönem
dizüstü bilgisayarlara daha ne tip bir fayda eklenebilir sorusunun cevabını bu ay Asus’un NX90’ı ile birlikte anladım. Yaşayacağınız ses deneyimi gerçekten muazzam.
Steve Jobs son dönemde cesur çıkışları ile dikkat çekiyor. Diğer markalarda onun koyduğu mihenk noktalarına ulaşmaya çalışıyorlar.  Artık neredeyse hepimizin evinde bir Apple ürünü var. Ancak tabi bu ürünlerin en büyük yardımcıları aksesuvarlar. Özellikle de ipod için üretilen dock’lar. Bu ürünler ipdo’unuzu şarj ederken müzik dinlemenize de imkan veriyor. Burada dikkat edilmesi gereken her ipod dock’un iphone için kullanılamayacağıdır. Eğer iphone’unuz varsa dock alırken desteklediğine mutlaka dikkat edin. Ben, logitech ve vestel’in de bu alanda çok başarılı ürünleri olduğunu biliyorum. Vestel yerli bir üretici olması sebebi ile pazarda ayağı daha yere basan cihazlar üretiyor.
GPS tarafında da yerli ürünler bulunmasına rağmen, ben burada TOM TOM’u arayüzü nedeni ile çok başarılı buluyor ve neredeyse iki yıldır kullanıyorum. Araç kullanırken dikkatinizi bozmayan cihazlarıtercih etmenizde fayda var.
Tabi dergimizin bu ay en önemli konusu, şu an kullandığımız cihazların on yıl yaşlandırılması ile nelerin değişeceği. Bilim kurgu romanlarına ihtiyaç duymadan vizyonunuzu yıllarca lieritaşıyacak bu dosyayı okumanızı hararetle tavsiye ediyorum.
Bu bilgilerle sizi T3 ile başbaşa bırakıyorum.
NETleşmek üzere!

Boğaziçi Üniversitesinde Fizik Bölümü’nde eğitim aldığı yıllarda Türkiye’de ilk kez iki bilgisayarı telefon hatları üzerinden konuşturan BBS sistemini kurarak, Türkiye’deki ilk internet ağını oluşturmuştur. Bir çok radyo ve televizyonda program yapımcılığı ve sunuculuğunu, bir çok teknoloji dergisinde köşe yazarlığı, bilişim editörlüğü ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Türkiye’deki ilk internet servis sağlayıcısının genel müdürlüğünü üstlendi. Bir çok organizasyon ve kuruluşta internet süpervizörlüğü , webmaster’lığı , IT direktörlüğü ve dijital projeler koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Farklı üniversitelerin farklı fakültelerinde öğretim görevlisi olarak bulunmuş olan Ünaldı; şu an teknoloji ve pazarlama konuları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veren Unaldi Consultancy’nin kurucusudur. 
Selin Ünaldı ile evlidir. Su ve Toprak isminde iki çocuğu vardır.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir