Neden Acaba

Şu wikileaks’de kafamı bulandıran çok soru var..
Tabii haber kaynaklarının da bir sürü hatalarının olduğunu biliyoruz ama enformasyon savaşında doğru yanlışı ayırt etmek nafile bir çabadan başka birşey değildir.
Ben gelen enformasyon (dikkat edin bilgi demiyorum, diyemiyorum) üzerinden çıkarımlarımı aktarmak isitiyorum.

  1. Bu adam hem günlük yardım 100.000 doları bulmuştu diyor hem de parasızım diyor.  Bu para nerede o zaman bu kadar masrafı nereden var?
  2. Irak’ın dehlizlerinde Saddam’ı bulup çıkaran koca Amerika devleti herşeyin kendi kontrolünde olduğu internet dünyasında bir hostingin kablosunu koparamıyor mu? Yerini bulamıyor mu? Yoksa bu internet sanıldığı gibi Amerika’nın güdümünden çıktı mı? Çıktıysa kim kontrol ediyor?
  3. Bu taciz davası da ne ola ki? Bu kadar ucuz ve yaratıcılıktan uzak bir komplo olabilir mi? Devletin içinde daha iyi kurgular gerçekleştirecek insanlar yok mu? CIA ve bilimum türevlerinin filmlerde seyrettiğimiz gibi ekipleri yok mu yoksa!
  4. Irak’da bulunan ve görevi ne olursa olsun rütbesi onbaşılık olan birisinin, devletin dökümanlarına ulaşması mümkün mü? Hadi istihbaratçı olsun. Rütbesi olmasa da permissionları aşmış olsun. Ip kontrolü de mi yok? VPN’de bile olsa içerde dereceli bir güvenlik uygulanmıyor mu?
  5. Neden sadece onbaşı yargılandı. Amerika’da görevini kötüye kullanan hata yapan kimse yok mu? Ordunun içindeki başarısız kişiler kimler ve neden ifşaa edilmiyorlar.
  6. Time dergisinin Zuckerberg’i yılın adamı seçmesi, efendi olun “olaylara bulaşmayın” demek mi? Demekse, haklı mı? Herkesin efendi olması zamanı gelmedi mi? Yok haksızsa neden haksız?
  7. Bu işin sonu nereye varır? Bir yere varır mı? Varmazsa, acaba bu bir şeyin üzerini örtmek için kurgulanmış bir skandal olabilir mi? Kurgudan kastım uydurulmuş bir işş olmasından ziyade bir süredir düşünülmüş birilerinin boynunda demoklesin kılıcı gibi sallanan bir kurgu  şekil aldı.

Bu konuda eminim bir sürü şey okuyup dinlediniz, izlediniz… Ancak benim sorduğum soruları görmediniz değil mi? Neden acaba?

 

Boğaziçi Üniversitesinde Fizik Bölümü’nde eğitim aldığı yıllarda Türkiye’de ilk kez iki bilgisayarı telefon hatları üzerinden konuşturan BBS sistemini kurarak, Türkiye’deki ilk internet ağını oluşturmuştur. Bir çok radyo ve televizyonda program yapımcılığı ve sunuculuğunu, bir çok teknoloji dergisinde köşe yazarlığı, bilişim editörlüğü ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Türkiye’deki ilk internet servis sağlayıcısının genel müdürlüğünü üstlendi. Bir çok organizasyon ve kuruluşta internet süpervizörlüğü , webmaster’lığı , IT direktörlüğü ve dijital projeler koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Farklı üniversitelerin farklı fakültelerinde öğretim görevlisi olarak bulunmuş olan Ünaldı; şu an teknoloji ve pazarlama konuları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veren Unaldi Consultancy’nin kurucusudur. 
Selin Ünaldı ile evlidir. Su ve Toprak isminde iki çocuğu vardır.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir